!✿ иʋя αмιɛяα ✿!
Y
Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Thanks sudi singgah blog nie. Nantikan entry-entry yang terbaru k. :)


Review : Surat Dari Langit Biru
Written by me | 0 Lovely Note [s]Bismillahirrahmanirrahim.
In the name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful

Tajuk : Surat Dari Langit Biru [ tv3 – slot samarinda ]
Barisan Pelakon : Johan As'ari, Yana Samsuddin, Fizo Omar,Tania Hudson, Dato' Rahim Razali, 
Fauziah Nawi, Nasir Bilal Khan, Nabilla Dally, Ika Nabila dan Iqram Dinzly.
Arahan : Rashid Sibir


Surat Dari Langit Biru mengisahkan keutuhan kasih dua beradik, Salmi lakonan Yana Samsudin dan Johan As'ari selaku Zarul. Hidup dalam keadaan serba kekurangan, Zarul dan Salmi mengharungi kehidupan mereka bersama ibu tercinta, Mak Munah (Fauziah Nawi) dan juga ayah mereka lakonan Dato' Rahim Razali.


Cinta dan sayang Zarul terhadap Salmi mengatasi kasih terhadap dirinya sendiri. Zarul rela berkorban demi kebahagiaan kakaknya. Heykal (Fizo Omar) yang menaruh perasaan terhadap Salmi sejak di bangku sekolah lagi menyimpan dendam dek cintanya yang tidak terbalas. Kelebihan sebagai anak ketua kampung digunakan sepenuhnya Heykal untuk mendapatkan Salmi.


Salmi yang dipaksa berkahwin bersama Heykal demi melunaskan segala hutang ayahnya pada ayah Heykal berazam mengubah nasib keluarganya. Salmi berjaya menggenggam segulung ijazah dan bergelar seorang doktor. Langit tidak selalunya cerah, Salmi hidup terseksa dalam cengkaman Heykal yang berselindung di sebalik kegiatan haram sebagai sumber pendapatannya.


Bersama adik perempuannya Lisa (Tania Hudson), Heykal berusaha memutuskan ikatan antara Salmi dan Zarul. Dalam masa yang sama, Zarul menyimpan satu rahsia yang cukup besar dari pengetahuan Salmi. Lisa pula membuat onar dengan tujuan memerangkap Zarul. Berjayakah Heykal melunaskan rancangan kejamnya? Dapatkah Zarul terus mendamba kasih kakaknya dan apakah rahsia yang dipendamnya selama ini? Saksikan Surat Dari Langit Biru di slot samarinda untuk mengetahui kesudahannya.


- - - - - - - - - - - - - - - - 

Jom layan gambar-gambar di bawah.
Surat Dari Langit Biru.antara barisan pelakon yang menjayakan drama inikeakraban kasih antara dua beradik Zarul difitnah oleh Heykal dan kasih sayang dua beradik tercalar
sedeyyy scene nih .. sobsobsebelum Zarul meninggalkan kampung halaman ..
Anis kawan lama yang pernah menyimpan perasaan terhadap Zarul.

- - - - - - - - - - - - - - - - 

|


Owner Old Post